ÎN PREGĂTIRE

Poveștile domnișoarei Firicel / Fidan Hanımın Masalları (română-turcă, română-chineză)

Andreea Demirgian

Ce misiune primesc copiii care merg la grădiniță? Ce se întâmplă cu o fetiță căreia nu-i place să se spele? Dar cu una care pleacă prea ușor urechea la ispitele comerciale? Cum tratezi un pui de arici care vine în vizită? – Firicel e o fetiță zvăpăiată care trece zi de zi prin fel de fel de aventuri, într-o serie de povești de citit seara la culcare.

Balada căpșunilor fără culoare / Renksiz Çileklerin Türküsü (română-engleză, română-turcă, turcă-engleză)

Zully Mustafa

Două căpșunici palide și nevăzute de soare pleacă în căutarea culorii și pistruilor, sperând să aducă viața și veselia în ținutul lor natal. În aventurile lor se întâlnesc cu Amanita, ciuperca elegantă, cu Copacul cel Înțelept, cu Macul Filosof, iar Greierașul Trubaduraș le devine tovarăș de drum și le cântă peripețiile într-o baladă despre fructe, flori și gâze.

Geamantanul cu povești / Masallar Bavulu (română-turcă)

Zully Mustafa

Din geamantan ies cuvinte peste cuvinte. Când citești poveștile, ai putea trece peste multe din ele fără a le da nici o importanță, pentru că le întâlnești în fiecare zi. Însă poveștile lui Zully Mustafa sunt gândite pentru a te ajuta să descoperi cât de multe din cuvintele de care te folosești în viața cotidiană sunt, de fapt, foarte neobișnuite, și că ascund ele însele povești. ”Geamantanul cu povești” e o serie de istorioare cu termeni comuni din limbile română și turcă, care pun în evidență contactul îndelungat dintre cele două limbi și călătoriile pe care le fac cuvintele pentru a ajunge să locuiască în limba română.


Problemele grele se rezolvă cu soluții simple

Roxana Mareș

Fetele sultanului

Roxana Mareș

Sinan vorbește românește! Ghid de conversație arab-român / دليل للمواطنين العرب لتعليم اللغة الرومانية

Roxana Mareș

Unic pe piața editorială din România, ghidul e conceput pentru nevoile vorbitorilor nativi de limbă arabă care doresc să învețe limba română la nivel începător. Ghidul e organizat gradual, plecând de la situații de comunicare elementară și puțin solicitantă, însă și tematic. Este însoțit de un caiet de exerciții și de 4 ore de înregistrări audio.


Conjugarea celor mai uzuale verbe din limba română / تصريف الأفعال الأكثر شيوعا في اللغة الرومانية

Cristian Paraschiv

Un complement didactic indispensabil pentru vorbitorii de arabă care doresc să învețe limba română. Volumul explică și ilustrează folosirea verbelor de bază în limba română, cu exemple de dialoguri și exerciții.


Manual de limba română pentru arabi / كتاب اللغة الرومانية للعرب

Gabriel Bițună

Un manual de limba română adresat în special studenților și celor care au nevoie de un instrument didactic performant pentru nivelul începător.


O poartă deschisă spre spaţiul arab. Manual de limba arabă pentru începători / باب مفتوح على العالم العربي. كتاب اللغة العربية للمبتدئين

Roxană Mareș

O introducere culturală și lingvistică în limba și cultura arabă, accesibilă deopotrivă studenților și publicului larg.

Limba arabă de la alif la ya': nivel elementar / اللغة العربية من الألف إلى الياء: للمستوى المبتدئين

Gabriel Bițună

Un manual de limba arabă adresat celor care doresc să studieze limba arabă performant la nivel începător.

Dicționar de cuvinte călătoare/Seyahat Eden Kelimeler Sözlüğü - Versiune revizuită și adăugită/düzeltilmiş ve eklenmiş baskı

Acad. Alexandru Graur

Scrierea chineză

Luminița Bălan

Mic dicționar turc-român de termeni economici și juridici/ Türkçe-Romence Ekonomi ve Hukuk Terimleri Cep Sözlüğü

Niculae Păscuț

Dicționar turc-român de terminologie medicală de bază / Türkçe-Romence Temel Tıp Terimleri Sözlüğü

Ciden-Sena Menabit



[profiler]
Memory usage: real: 13107200, emalloc: 12741088
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem