Temeni și condiții

TERMENI ŞI CONDIŢII

Copyright

Next Publishing este marcă înregistrată a Asociației pentru Dialog, Ocupare și Migrație CONECT, cu sediul social în București, Calea Moșilor nr. 284, bl. 22A, sc. 2, et. 8, ap. 47, sector 2, cod 020894, înregistrată în Registrul asociațiilor și fundațiilor de pe lângă Judecătoria sectorului 2 cu nr. 48/2000, cod fiscal 13386591.

Pagina de web www.nextpublishing.ro este proprietatea Asociației CONECT, în conformitate cu Legea pentru protecţia drepturilor de autor şi legile privind proprietatea intelectuală şi industrială. Copierea şi utilizarea conţinutului (imagini, texte, elemente de grafică web, scripturi, software şi orice alte date) fără acordul prealabil al proprietarului de drept sunt interzise şi contravin legii.

Utilizarea site-ului, respectiv accesul, navigarea şi cumpărarea produselor de pe acest site constituie un acord implicit de respectare a Termenilor şi condiţiilor enunțate în prezentul document. De asemenea, prin acceptarea acestor termeni și condiții, în calitate de utilizator:

  • acceptați faptul că legile române guvernează termenii şi condiţiile de utilizare şi orice dispută de orice fel care ar putea să apară între dumneavoastră, în calitate de utilizator și Editura Next va fi soluționată pe cale amiabilă. Dacă rezolvarea pe cale amiabilă nu va fi posibilă, conflictul va fi soluţionat de instanţele judecătoreşti competente material de la sediul Editorului, în conformitate cu legile române în vigoare;
  • vă angajați să nu desfăşuraţi activităţi de tip cracking, hacking sau altele similare, care pot pune în pericol buna funcţionare a site-ului, a serverului, securitatea informaţiilor etc.;
  • vă angajaţi să nu modificaţi, copiaţi, distribuiţi, transmiteţi, afişaţi, publicaţi, reproduceţi, creaţi produse derivate sau să vindeţi orice fel de informaţii sau servicii obţinute prin intermediul site-ului.

Editura NEXT îşi păstrează dreptul de a modifica prevederile Termenilor și condițiilor sau de a aduce orice modificare de structură sau conţinut site-ului www.nextpublishing.ro, fără a fi necesară vreo notificare prealabilă către utilizatori în acest sens.

Editura NEXT se angajează să respecte toate dispozițiilor legale aplicabile, inclusiv, dar fără a se limita la, Legea protecției consumatorilor, Legea contractelor abuzive și Legea privind protecția datelor cu caracter personal, Legea comerțului electronic, reglementările privind încheierea contractelor la distanță, și a tuturor angajamentelor sale luate prin Contractul încheiat cu utilizatorii.

Prevederi generale de folosire a produselor digitale achiziționate

Produsele digitale se transmit doar în format electronic (pe contul creat prin aplicația NEXTAppLibrary), deci nu se prezintă sub forma unor produse fizice, care să fie livrate Clientului. Plata pentru cărțile digitale se face exclusiv online prin PayPal, plata ramburs nefiind posibilă. După achiziționare, produsele digitale vor fi listate și în contul clientului asociat aplicației NEXTAppLibrary, utilizatorul devenind astfel proprietarul produsului digital achiziționat. Sistemul de livrare digitală NEXTAppLibrary oferă posibilitatea de accesare a produselor digitale achiziționate de la Editura NEXT, pe toată gama de dispozitive personale Android ale clientului, prin simpla descărcare a aplicației NEXTAppLibrary, astfel încât fiecare utilizator poate beneficia de experiența de a citi o carte digitală Next, atât pe telefon cât și pe tabletă. Cartile achiziționate de utilizator pot fi accesate atât on-line cât și off-line.

Este obligația și responsabilitatea clientului să verifice informațiile de compatibilitate și instrucțiunile disponibile pe platforma GooglePlay, și să se asigure, înainte de achiziționare, că produsele digitale pe care intenționează să le cumpere sunt compatibile cu dispozitivele pe care urmează să le utilizeze.

În situația în care Clientul achiziționează un produs digital care nu este compatibil cu dispozitivul și/sau această incompatibilitate este specificată în mod public pe platforma GooglePlay, nu va fi posibilă returnarea contravalorii produselor.

Politica de preţuri. Plăți

Preţurile produselor sunt stabilite în lei sau Euro și sunt afişate pentru fiecare produs în parte. Editura NEXT nu este plătitor de TVA. Pentru a achita produsele comandate aveți la dispozitie următoarele opțiuni:

  • Plata în numerar la livrare (ramburs)
  • Plata cu cardul bancar

În cazul plăților on-line se acceptă ca instrumente de plată cardurile de debit/credit: Visa, Visa Electron, Mastercard, Maestro, JCB, DinnersClub. Pentru asigurarea securității tranzacțiilor, Editura Next folosește platforma EuPlatesc.

În cazul în care cardul este asociat unui cont în altă monedă decât RON, tranzacțiile se efectuează în lei, la cursul de schimb al băncii emitente pentru cardul respectiv.

În cazul optării pentru plata online, procesarea datelor de pe card se face pe serverele PayPal sau EuPlătesc; www.nextpublishing.ro nu solicită şi nu stochează niciun fel de detalii referitoare la cardurile dumneavoastră.

Pentru versiunile electronice ale produselor editurii, prezente în secțiunea Biblioteca Electronică, cumpărăturile se pot face doar prin intermediul aplicației electronice NEXTAppLibrary, disponibilă pentru dispozitivele Android, pe care o puteți descărca gratuit, folosind contul creat pe www.nextpublishing.ro. Plata se poate face doar prin PayPal, în conformitate cu termenii și condițiile stabilite de acesta. În cazul plăților din străinătate, plata se poate face cu orice card bancar care permite plăți electronice, indiferent de moneda în care este emis. Dacă este nevoie, PayPal face conversiile valutare necesare din moneda în care este emis cardul dumneavoastră în EUR.

Protecția datelor personale

Asociația CONECT prelucrează date cu caracter personal, prin mijloace automatizate sau manuale, necesare comercializării produselor și serviciilor oferite de Editura NEXT. Furnizarea datelor personale este obligatorie dacă doriţi să beneficiaţi de produsele și serviciile noastre. Informaţiile colectate la crearea unui cont vor fi folosite doar în vederea procesării şi livrării comenzii, respectând prevederile legilor în vigoare şi, în cazul abonării la newsletter, pentru a informa utilizatorul cu privire la ofertele speciale, evenimentele sau cele mai noi apariţii editoriale. Refuzul furnizării acestor date determină imposibilitatea onorării comenzilor.

Asociația CONECT respectă dreptul la confidențialitatea datelor personale și nu furnizează date private unor terţi, nu vinde şi nu oferă către terţi adresele de e-mail obţinute prin intermediul site-ului dar va putea transmite date autorităţilor în drept să verifice tranzacţiile comerciale sau altor autorităţi în drept să efectueze orice verificări justificate în baza legii, dacă acest lucru va fi solicitat în conformitate cu legile în vigoare.

În contextul prelucrării datelor cu caracter personal, conform Legii nr. 677/2001, aveţi dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de intervenţie asupra datelor, dreptul de opoziţie, dreptul de nu fi supus unei decizii individuale şi dreptul de a vă adresa justiţiei. Totodată, aveţi dreptul să vă opuneţi prelucrării datelor personale care vă privesc şi să solicitaţi ştergerea datelor. Vă puteţi exercita drepturile de acces, de intervenţie şi de opoziţie în condiţiile Legii nr. 677/2001, printr-o cerere scrisă, semnată şi datată, trimisă pe adresa Asociației CONECT din Bucureşti, Calea Moşilor nr. 284, bl. 22A, sc. 2, et.8, ap. 47, sector 2, cod 020894 sau prin e-mail, la adresa office@asociatiaconect.ro.

Newsletter

Newsletter-ul trimis de www.nextpublishing.ro are drept scop informarea dumneavoastră asupra noutăţilor editoriale, promoţiilor sau evenimentelor organizate de Editura NEXT.

Abonarea şi dezabonarea la newsletterul distribuit de site-ul www.nextpublishing.ro este gratuită. Orice utilizator care nu mai doreşte să primească newsletter se poate dezabona oricând, gratuit, utilizând linkul din subsolul newsletterului primit.

Mesajele trimise respectă Legea comerţului electronic în ceea ce priveşte comunicarea comercială, în conformitate cu normele românești şi internaţionale.

Utilizarea newsletterului se face în aceleaşi condiţii de limitare a răspunderii din punctul de vedere al conţinutului valabile și pentru folosirea site-ului, în condiţiile prevăzute de prezentul document.

Toate drepturile asupra conţinutului newsletterului trimis către abonaţi aparțin Editurii Next, în concordanţă cu prevederile acestui document. Abonaţii la newsletter îl pot retrimite şi altor persoane, pe răspunderea lor şi în condiţiile în care nu au modificat nici structura, nici conţinutul mesajului respectiv.

Politica de garanţie şi retur

Editura NEXT face toate eforturile să asigure o calitate înaltă produselor sale. În cazurile în care cărţile expediate prezintă defecte de tipărire (pagini lipsă, pagini legate invers, pagini albe etc.) acestea se vor înlocui cu unele conforme. Clientul poate solicita returnarea contravalorii produsului sau înlocuirea acestuia. Dacă nu se poate înlocui produsul cu unul conform, se va restitui contravaloarea produsului. Plata transportului pentru produsele trimise retur în vederea înlocuirii, în cazul unor defecțiuni tehnice, este responsabilitatea editurii.

Orice reclamaţie privind produsele livrate clienţilor va fi adusă la cunoştinţa Editurii NEXT în maximum 48 de ore de la primirea acestora, prin telefon (0314306241) sau e-mail (office@asociatiaconect.ro), iar editura urmează să o soluţioneze în maximum 3 zile lucrătoare de la primire. În cazul în care produsele nu se pot livra (stoc epuizat) sau integritatea produselor este afectată pe parcursul livrării, clientul poate cere returnarea sumelor încasate deja de Editura NEXT, dar nu şi despăgubiri suplimentare. Valoarea maximă a obligaţiilor asociației noastre faţă de orice client în cazul nelivrării sau a livrării necorespunzătoare a unui colet/produs este valoarea sumei încasate de la client pentru respectiva comandă.

Denunțarea unilaterală a contractului

Conform prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanţă şi Legii nr. 51/2003, "consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 10 zile lucrătoare de la primirea produsului sau, în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului", urmând să primească, în termen de 30 de zile de la notificare, preţul contractului, doar dacă acestea nu au suferit deteriorări. Cheltuielile aferente returnării bunurilor vor fi suportate de către cumpărător. Vânzătorul are dreptul ca, în situaţia în care consideră că acţiunile cumpărătorului au fost cu rea intenţie să solicite daune interese de la acesta, în condiţiile legislaţiei.

Returnarea produselor se va face întotdeauna cu confirmare de primire şi exclusiv pe adresa: Asociația pentru Dialog, Ocupare și Migrație CONECT, București, Calea Moșilor nr. 284, bl. 22A, sc. 2, et. 8, ap. 47, sector 2, cod 020894. Coletul va trebui să conţină şi o copie a facturii.
[profiler]
Memory usage: real: 13107200, emalloc: 12864152
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem